Hakkımızda (2)

Tarihçe

İTÜ ESKRİM’in resmi olarak tam tarihini bilemiyoruz çünkü üniversitemizin neredeyse 3 asırlık geçmişi mevcut ve malesef eskrim takımlarıyla ilgili bir kayıt tutulmamış. (not: Elinde belge ve fotoğraf olanlar varsa severek sitede yayınlayabiliriz) Kesin olmamakla beraber araştırmalarımıza göre Selim Sırrı Tarcan tarafından 1907'de Teknik Üniversitede ders olarak veriliyormuş... Yenilenmiş, baştan aşağı güncellenmiş haliyle 2005 yılında bireysel ve 2007 yılından bugüne kadar düzenli takım çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.

İTÜ Eskrim Kulübünün amacı İTÜ'de öğretimini sürdürmekte olan öğrencilere eskrim hakkında bilgi vermek, eskrimin nasıl yapıldığını anlatmak, eskrimde nasıl ilerlenebileceğini göstermektir. Eskrim kulübüne girenler öncelikle eskrimde temel duruş olan gard sistemini ve bu gard üzerinde yürüyüş çalışmayı öğreniyor. Yürüyüşü oturttuktan sonra silahlarla eğitime başlanıyor ve antrenörlerimiz tarafından birebir silahlı çalışmalar yapılıyor. Antrenmanlarda ilerleyen sporcular daha sonra komba olarak söylediğimiz maç sistemiyle birbirlerine karşı çalıştıkları hareketleri deneyecekleri sisteme geçiyor ve turnuvalar için hazırlanmaya başlıyor.

İTÜ Eskrim Ailesi

Ek bilgiler